keskiviikko 6. elokuuta 2014

Irroitelkaamme! Sekä suo siellä, vetelä täällä.

Eikä tälläkään kerralla valokuvia.

Modernin suuntauksen tilkkutöissä on tärkeää irroittelu. Denyse Schmidt neuvoo Sew mama sew -blogin artikkelissa Essential Guide to Quilt Making series excerpt: Improvisational Patchwork with Denyse Schmidt unohtamaan kaikenlaisen vatvomisen ja vatuloinnin tilkutöitä ommeltaessa. Töihin pitää käydä käsiksi arkailematta. Tykkään tuollaisista neuvoista: Pitää uskaltautua heittäytyä kankaiden ja ompelukoneen vietäväksi! Pitää uskaltaa jättää kaikenlainen nysväily!

Viime aikoina on ollut niin helteistä, että en ole juuri jaksanut ajatella tilkkutöiden tekemistä. Kiinnostuksen kohteeni ovat olleet enemmän sisustusseikoissa. Minusta on tulossa varsinainen Ikean mannekiini, sillä Ikea tuntuu olevan kohtaloni. Sieltä löytyy kaikenlaista tarpeellista ja tarpeetonta. Löysin Ikean sivuilta mm. käsittelemättömän pyökkipuisen pöydänkannen (Gerton) sekä säädettävät pöydänjalat (Gerton). Laskeskelin, että pöytälevystä tulisi ihan siedettävä petsauksen ja mehiläisvahakäsittelyn jälkeen ja pöydänjalat voisin säätää selkääni miellyttävään korkeuteen.

(Ei ole kuvaa, koska Iikkea ja Blogspot eivät suostuneet yhteistyöhön.)

Olen etsiskellyt myös erilaisia laatikostoratkaisuja, tosin aika heikoin tuloksin. Kokopuiset laatikostot ovat joko aivan liian kalliita tai ihan hirveän rumia. Pitkin hampain päädyin lopulta Ikean Malm-lastulevylipastoihin. Laskeskelin, että tarvitsisin lipastoja vähintäänkin kaksi.

(Ei ole kuvaa, koska Iikkea ja Blogspot eivät suostuneet yhteistyöhön.)

Tästä seuraakin sitten uusia ongelmia: Pyökkipuinen pöytätaso pitää vaihtaa rautakaupan mittojen mukaan sahattuun liimapuulevyyn pyökkipuisen pituudesta puuttuvien 5 - 10 sentin vuoksi, mistä sitten päästäänkin vanhaan kaunaani mäntyä kohtaan. Männyn kellastumisen voi peittää petsillä ja mehiläisvahalla, mutta silti jää harmituksen aihe, sillä mänty on aivan liian pehmeää materiaalia minun makuuni.

Kunhan ilmat viilenevät muutaman asteen, jaksan taas rautakauppoihin. Siihen saakka ei liikahda huonekalukaan vaikka mielessäni olen sisustanut ompelunurkkaukseni ihanaakin ihanammaksi ynnä erityisen tehokkaaksi ja toimivaksi kerran toisensa jälkeen.