perjantai 18. tammikuuta 2013

Ensimmäinen valmis Wingspan-huivi






Wingspan ulkoilee.


Ensimmäinen Wingspan-huivini valmistui nopeasti. Pituutta sillä on 135 cm.

En tälläkään kertaa noudattanut alkuperäistä ohjetta - milloinkas noudattaisin - vaan heti idean tajuttuani rupesin muuntelemaan lehdyköiden kokoa yhä isommaksi. Käytin huiviin 270 grammaa luumunsävyistä Puroa, ja neuloin ainaoikein neuletta, puikot numero 6. Pätkävärjätyn langan vaihtuminen kauniisti kolmion vaihtuessa toi omat haasteensa. Ratkaisinkin ongelman vaihtamalla kerää aina uuden kolmion alussa. Langanpäät neuloin neuleen sisään niin, että lopulta minulla oli ainoastaan kaksi langanpäätä pujoteltavana. Lepäämään jäävät silmukat venyvät puikolla. Niinpä neuloin lopuksi pari kierrosta edestakaisneulosta ennen kuin päättelin silmukat.

Ison huivin kuvaaminen on varsin haasteellista talvisaikaan niin ulkona kuin sisätiloissakin. Ulkokuvaukset eivät oikein napanneet, sillä pakkasta -20 astetta. Sisällä puolestaan ei riitä luonnonvalo. 



Huivi kaksinkerroin. 
Huomaa kolmioiden koon vaihtelevuus.




Huivi kokonaisuudessaan. 






Lähikuva värien vaihtelusta. 


Ohje on helppotajuinen ja huivin malli herättää ainakin minun mielikuvitukseni liikkeelle. Nyt sitten pitäisi vain ehtiä neuloa kaikki mielikuvitukseni tuotteet. Neule valmistuu nopeasti, omani neuloin neljässä illassa.



Myös tutustuminen Ravelryyn edistyi sen verran, että loin sinne profiilin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti