sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Laskin, mittanauha, kynä ja paperia




Vaihtoehto 2 ennen kuin näytin sille ratkojaa. 

Kerroinko jo, että suunnitelmat muuttuivat hyvissä ajoin, eilen? Koska vaihtoehto 2:sta olisi tullut ihan väkisin 70 cm x 70 cm blokkeja käyttäen parisängyn peitto, päädyin kapeampaan ratkaisuun, vaihtoehto 1:een. Minun piti kuitenkin kokeilla 2. vaihtoehtoa ennen kuin tartuin ratkojaan ja muutin blokkien asentoa. Jäljelle jäävät vaihtoehdot toteutan myöhemmin.

Sain eilen ommeltua etupuolen tilkkupinnan kokonaan ja suurimman osan taka-osasta. Leikkaamiskokeilujeni jäljiltä jäi iso pino kangaspaloja, joista kokosin taustakappaleen. 2. vaihtoehdosta enkä taustakappaleen tekeleestä en kuitenkaan jaksanut enää illalla ottaa kuvaa ja nyt olohuoneen matto on jälleen varattu.

Tilkkutyön etukappale nurjalta puolelta ennen siistimistä. 




Ja siistimisen jälkeen. 

Kieritin kangaspinnan päällä maalarinteipillä päällystettyä tyhjää vessapaperirullaa saadakseni irtoroskat siististi, venyttämättä ja vanuttamatta tilkkupintaa. 
Jouduin kieputtamaan maalarinteippiä useaan otteeseen 
wc-rullan ympäri
tilkkutyön roskaisuuden vuoksi. 




Laskin, mittanauha, kynä ja paperia ovat tilkkutyöntekijän parhaat kaverit suunnitteluvaiheessa.
Tiedän hyvin tarkkaan, kuinka tärkeää suunnitteleminen on tilkkutöissä. Hyvillä suunnitelmilla välttyy tekemästä sutta ja sekundaa sekä monta harha-askelta. Minä olin kuitenkin kovin malttamaton pääsemään leikkurin varteen pitkästä aikaa (olen ollut vuosia tekemättä tilkkutöitä) ja niin rupesin suikaloimaan kankaita ennen kuin varsinaista suunnitelmaa oli olemassakaan.

Tajusin nimittäin perjantaina, että ensi lauantaihin on luvattoman lyhyt aika. Tänään aion saada taustakappaleen ommeltua, ja jos hyvin käy, saan myös  neulattua etu- ja taustakappaleen sekä vanun hakaneuloilla. Sitten pääsenkin tikkaamaan. Mallikin on valmiina: suoraa ommelta yläsyöttäjää ja ompeleenohjainta apuna käyttäen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti