torstai 2. toukokuuta 2013

Taikasienellä puhdistin mä sen

Ei pitäisi varmaankaan touhuta niin paljon.

Tikkasin pikkupeiton loppuun eilen illalla. Sormenpäät ovat aivan hellinä eikä tee mieli tikata käsin vähään aikaan. Peitto kuitenkin valmistuu vähitellen.

Tänään löysin sattumalta peiton väreihin sopivaa reunakaitaletta valmiiksi silitettynä ja kahtia taitettuna. Olen varmaankin leikannut kaitaleen jotakin muuta tilkkutyötä varten, mutta en enää muista, mihin niistä kaikista keskeneräisistä, ja väliäkö tuolla. Pääasia, että saan yhden valmiiksi.

Pudotin vahingossa silitysraudan lattialle raivatessani tilaa olohuoneen lattialle päästäkseni leikkaamaan peiton reunat suoriksi. Tietenkin kuuma silitysrauta tipahti lattialle. Ja totta kai rauta tipahti muovipussin päälle (roikkui hetkeä aikaisemmin silityslaudan alla roskapussina). Minä siinä pelastamaan silitysrautaa ja manaamaan, että pitääkö nyt sitten ostaa uusi rauta. Vastahan ostin tämän pari vuotta sitten, käytännöllisesti katsoen miltei käyttämätön siis. Hankasin enimmät töhryt jollakin puuvillakankaan palalla, mutta raudan pohja näytti ihan hirveältä. Keittiössä sitten hankasin kostutetulla taikasienellä raudan puhtaaksi.

Vielä pitäisi raivata työpöydälle ompelukoneen ympärille tilaa päästäkseni ompelemaan kaitaleet peittoon. Tuumsin kuitenkin, että lepäilen tämän illan, etten vain aiheuta pahempia onnettomuuksia.

Olen kaiken muun ohella etsinyt erilaisia kassiohjeita saadakseni vinkkiä, millainen ihanteellinen leikkuualustan ja viivainten säilytyspussukka olisi. Tahdon, että siinä on paljon säilytyslokeroita ja taskuja ja se olisi niin tukeva, ettei minun tarvitse pelätä alustojen tai viivainten särkymistä. Tahdon myös, että säilytyskotelon, -pussuka, mikä lie, tarvitsee pitkän vetoketjun avautuakseen pohjaan saakka. Kankaat minulla on jo, samoin koviketta ja liimaharsoa, jolla todennäköisesti kiinnitän hässäkän keskenään. Vielä tarvitsen tarpeeksi pitkän vetoketjun tai vetoketju(t) (yhteensä vaatimattomat 170 cm) ja tarranauha puuttuvat.

Mahdollisia ongelmakohtia:
- löytyykö tarpeeksi pitkää vetoketjua vai joudunko korvaamaan sen tarranauhalla?
- kuinka saan säilytyslaukusta tarpeeksi jämäkän?
   -- riittääkö enstex + liimaharso + jämäkkä kovike+liimaharso+ tukeva puuvillavuori vai tarvitaanko sittenkin vielä vaneria taustakappaleeseen ja pohjaan
  -- voisiko valaanluista tms. olla apua tässä projektissa?

2 kommenttia:

  1. Vieläkö rauta toimii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä, toimii se, vaikka olin kovin epäileväinen tapahtumahetkellä.

      Poista