lauantai 22. elokuuta 2015

Ajantaju

tai oikeammin ajantajun puute.

Syksy lähestyy uhkaavasti ja tarvitsisin uusia vaatteita. Myös lahjuksia tulevia mahdollisia sukulaisreissuja ajatellen olisi hyvä tehdä, ettei jää viime tippaan.

Mutta mitä minä teinkään! Kaivoin vuoden mittaan leikkaamani muovikuteet ja rupesin virkkaamaan. Selityksenä iteselleni oli, että pitäähän uutta metallista virkkuukoukkua kokeilla. Ja hyvin se toimikin. Ei ole ainakaan vielä osoittanut katkeamisen merkkejä, niin kuin tämä muovinen virkkuukoukku.



Viimevuotinen kokeilu ja katkennut virkkuukoukku.





Ensimmäinen versio meni purkuun valkoista keskusta myöten. 

Ensin vain virkkasin päämäärättömästi ympyrää. Yhden illan tuota virkkasin. Lopputulos ei kuitenkaan miellyttänyt silmääni. Olin aloittanut pehmeällä kuteella ja lisännyt ihan liian monta kertaa. Kun sitten jatkoin paksummalla ja kovemmalla kuteella, reuna rupesi aaltoilemaan. Tuomioni oli julma: purkuun ja heti. Muovikuteen purkaminen ei suinkaan ole erityisemmin helppoa. Minulla meni purkamiseen miltei yhtä kauan kuin virkkaamiseenkin, vaikka purin ainoastaan sisimpään raitaan saakka. Säästin ainoastaan valkoisen keskustan. 


Raidallinen soikio

Yritin myös neliötä, mutta siitä tulikin vahingossa viisikulmio televisio-ohjelmaa katsoessani, joten purkuun meni sekin. Sitten keksin, että virkkaan paksummista kuteista soikion muotoisen maton parvekkeelle kynnysmatoksi. Joudun kuitenkin pitämään taukoa jonkin aikaa paksun kuteen virkkaamisessa, sillä se rasittaa entisestään vasenta kipeytynyttä kyynärpäätäni.


Ympyrä

Ohuemmasta ja pehmeämmästä kuteesta jatkoin ympyrän virkkaamista säilyttämäni keskustan ympärille. Matto tuntuu käsissä mukavan pehmeälle. Ehkä käytän sitä kylpyhuoneessa sitten aikanaan.  

Sinänsä minulle ei ole oikeastaan käyttöä näille matoille, vaikka parvekkeelta puuttuukin matto. Ne nyt vaan ovat niin erilaisia kuin visioni kotini sisustuksesta. En kuitenkaan tykkää heittää roskiin hyvää pakkausmuovia eikä kaikkia pusseja voi käyttää roskapussinakaan.


1 kommentti:

  1. Pyöreästä tykkään kyllä. Olen joskus virkannut trikookuteesta kylpyhuoneen maton.

    VastaaPoista