maanantai 19. toukokuuta 2014

Lahjapeitto, osa 2

Ukkostaa, on ukkostanut koko iltapäivän täällä Lounais-Suomessa (ukkoskartta, linkki. En uskalla ommella, ennen kuin taivas rauhoittuu. Läppäristäkin nykäisin virtajohdon pois, ettei vahingossakaan pääse salama tuhoamaan virtapiikillä kallisarvoista konettani.

Eilen täällä oli ennätyshelteet, mutta en juuri ehtinyt ottamaan aurinkoa. Ompeluinnostus oli kova ja korkealla heti aamusta iltaan asti. Jossakin vaiheessa selkä kuitenkin rupesi taas ryttyilemään ja oli ihan pakko lopettaa iltayhdeksältä.

Aloittelin kevyesti kehittelemällä tunnistetietoja lahjapeiton takakappaleeseen.



Lahjapeiton saajan nimi ja vuosiluku on ikuistettu tilkkukaitaleeseen. 
Kuvassa kaitaleen keskikohtaa. 


Näpertelin tilkuista lahjapeiton saajan nimen ja vuosiluvun kaitaleeksi, jonka aion ommella peiton takakappaleeseen. Ideani ei saanut laajaa kannatusta kotijoukoissa vaan epäiltiin jopa, ettei peiton saaja ehkä käytä peittoa peiton takapuolelta löytyvän nimen vuoksi. Aion kuitenkin pitää pääni niin kuin tavallista. Tilkkukaitaleen nykertämisessä meni kaltaiseltani aloittelijalta sentään tunti poikineen. 

Välipalana innostuin kokeilemaan, kuinka pieniä ovat pienimmät tilkut, joita voi ommella yhteen. Sainkin pari tilkkupintaa sinisestä ja vihreäraidallisesta kankaasta, joita käytin tunnistetietokaitaleessa. 


Aika pieniä paloja pystyy ompelemaan yhteen. 
Tarvitaan vain vähän yli saumanvarojen verran kangasta. 
Katsokaa vaikkapa pienemmän tilkkupinnan keskimmäisiä vihreää ja sinistä tilkkua.  




Ompelin kuusi 70 cm x 70 cm kokoista blokkia hirsimökkitekniikalla. Heittelin ne satunnaiseen järjestykseen olohuoneen maton päälle, josta kuopus kävi korjaamassa tilkut oikeaan asentoon. 


Valmiit hirsimökit satunnaisessa järjestyksessä. Värisommitteluun voin paneutua seuraavaksi, kun nyt tiedän, millaiseen asentoon tilkut tulevat. 






Värisommittelussa auttaa 
valokuvaaminen ja kuvan muuttaminen mustavalkoiseksi. 
Kuten näkyy, värisävyt eivät ole parhaassa mahdollisessa tasapainossa. 


Kuopus piirsi ja lähetti sähköpostitse minulle nopeasti kolme hieman erilaista designia, kun en muistanut hänen aikaisemmin näyttämäänsä piirustusta.



Vaihtoehto 1.


Copyright J.V.


Vaihtoehto 2.


Copyright J.V.




 Vaihtoehto 3.

Copyright. J.V.


  



Pidän kaikista kolmesta mallista, mutta tämänhetkinen suosikkini on vaihtoehto 2. Luultavasti teen vielä kaksi muutakin vaihtoehtoa jossakin vaiheessa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti