lauantai 3. toukokuuta 2014

Salmiakkiruutuja - Back to basics

Eihän tässä nyt jouda tiskaamaan, kun pitää miettiä salmiakkiruutujen kohtaloa.

Aivan alkuperäisin suunnitelmani oli raidallisia mustavalkoisia salmiakkiruutuja punaisella pohjalla pitkittäin, ei poikittain. Sitten minua rupesi hirvittämään: olen pessyt punaisen kankaan, mutta en tilkkuja, koska ne ovat kovin liestyväistä laatua, niin kuin on punainen kangaskin - Ikea-laatua molemmat. Niinpä sitten hylkäsin punaisen suunnitelman, koska pelkäsin, että tilkut kutistuisivat niin, että punainen kangas rupeaisi pussittamaan, kun kuosikankaat kutistuisivat.

Piti keksiä muita suunnitelmia. Sain säästäväisyyskohtauksen ja päätin säästää punaisen kankaan - mihin, ei aavistustakaan. Kangasta on sentään kuusi metriä. (Minun piti päällystää yksi sohva punaiseksi, mutta sitten suunnitelmat muuttuivat, ja kangas vapautui tilkkutöihini.) Tekisin salmiakkipeittoni tilkkupakkausten kaikista kuoseista ja laittaisin taustaksi hiekanruskean (ruman) Ikea-kankaan, jossa ei näkyisi hiekka eikä ruohotahrat. - Sinänsä aivan epälooginen suunnitelma, sillä olen pessyt myös beigen kankaan. Sekään ei kutistuisi pesussa niin kuin punainenkaan.

Kommenttilaatikossa pohdin jo Irmalle, että ehtisin vieläkin poimia mustavalkoiset raidalliset kankaat omaksi työkseen. Ei tarvitsisi purkaa kuin kaksi tilkkuriviä. Tästä levottomasta pinnasta voisin tehdä taustakankaan ja etupuolelle tulisi sittenkin haaveilemiani mustavalkoisista salmiakkiruutuja punaisella pohjalla.

Niinpä sitten viskasin punaisen kankaan olohuoneen lattialle, ryppyisenä kaapissa marinoinnin jäljiltä, ja pyörittelin joitakin kuoseja kankaan päällä. 


Näyttävät ihan hyviltä punaista vasten. Pistän harkintaan.





Punasävyiset salmiakkiruudut sopisivat parhaiten muunväriseen taustaan. 

Leveäraitainen musta-valkoinen kangas on aivan liian hallitseva.  
Jätän myös sen pois.



Tykkään. 



Tykkään. 




Tykkään pikkuraidoista.
Hups, kuvaajan jalka päätyi kuvaan. 







Ehkä hiekanruskea sopisi paremmin punasävyisiin salmiakkiruutuihin. 





Tämäkin on ihan kiva. 











Kovin hallitsevaa ja tummanpuhuvaa leveäraitaista. 





Tämä raitablokki on lempparini. 







Lopputulos (ellen muuta ehdi päättää ennen huomista, sillä tänään en ehdi enää ommella): jätän pois punasävyiset salmiakkiruudut ja leveäraitaiset salmiakit. Harkitsen työhöni kapearaitaisia, mustakukkaisia sekä beigesävyisiä (ensimmäisessä kuvassa) salmiakkeja.  

Sitäpaitsi on parempi harkita kuin katua (= tarttua ratkojaan). 




Jotakin tällaista on luvassa.









2 kommenttia:

  1. Kaikki salmiakkiruudut näyttävät hyviltä punaisen kankaan kanssa! Ei ole mikään pakko rajoittua -- suosittelen kokeilemaan useampia kuin niitä mistä erityisesti tykkäät. Jos muokkaat malliasi sellaiseksi, että voit tehdä erillisiä suorakaiteita, voit vielä mallata kokonaisuutta ennen kuin ompelet pinnan valmiiksi. Joskus se kamalalta näyttävä on kokonaisuudessa piriste ja hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestäsi, Tilkunviilaaja. Arvostan sitä. Muistan blogistasi, miten olet pohtinut omaa suhdettasi kamalalta näyttäviin kankaisiin ja muitakin kuosi- ja väripohdintojasi muistan. Ne ovat olleet myös minulle hyödyllisiä, sillä väkisinkin on tullut pohdittua omaa suhtautumistani vkankaisiin.

      Olen huomannut olevani jokseenkin monokromaattinen värien suhteen - mitäpä muutakaan voi ajatella ihmisestä, joka pukee mustaa mustan päälle ja alle, ja joka tuntee olonsa vallan riehakkaaksi pukiessaan jonkin punaisen vaatekappaleen mustan lisäksi. :D

      On hauskaa, miten haluat siedättää itseäsi inhokkikankailla. En tiedä, onko minusta siihen. Jälleen kerran suunnitelmani ovat muuttuneet peiton suhteen. Pitäisi varmaan tehdä siitä oma postaus.

      Poista