keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kassitehtailua 2



Kelpaa taas käydä ostoksilla. 


Minäkin halusin uudet kauppakassit, mieluiten punaiset. Koska tukevien yleiskankaitteni joukossa ei ole yhtään punaista päädyin seuraavaksi parhaaseen vaihtoehtoon, Ikean patjakangasraitaiseen kankaaseen, jonka hankin vuosia sitten tyynyjä ja ties mitä varten.











Ompelin kaksi samanlaista kassia. Kangasta näihin meni yhteensä noin metrin verran: yleiskangasta metrin pituinen pala ja punaista tähtikangasta vajaan puolen metrin verran. Taskukankaan vahvistin kauttaaltaan tukikankaalla, jossa oli kaksipuolinen liimaus. Olen ostanut tukikankaan kauan sitten, enkä muista enää, onko se vartavasten tarkoitettu tätä varten. Oli miten oli, hyvin näyttää toimivan. Kassin sankoja vahvistin kiinni silitelttävällä palttausnauhalla.

Lisäksi käytin pienen pätkän punaista kanttinauhaa taskunsuissa ja neljä valkoista helmiäisnappia koristeeksi. Oikeasti olisin halunnut punaiset napit, mutta nappipurkissani ei ollut kahta samannäköistä tarpeeksi suurta punaista nappia. Ompelulankana on ihan tavallista polyesterlankaa Eurongangas-laatua.

Kasseissa ei ole taaskaan vuoria, sillä halusin pitää kassit mahdollisimman kevyinä. (Patjakangas on todella tukevaa.)


Ikean kangasta jäi vielä puolisen metriä, ihan tarpeeksi tyynyä varten. En ole kuitenkaan varma, haluanko enää patjaraitaisen tyynyn. Se muoti oli ja meni jo. Kai.


Lisäys 26.6. klo 16.55

Kaksi kauppakassia









Strategiset mitat: 41 cm x 46 cm 
pohjan syvyys 14cm
kädensijojen pituus 3,5 cm x 42 cm 

Tarvikkeet yhteen kassiin x 2:
44 cm x 100 cm  Ikean patjaraitaa kassiin

Kädensijoihin:
2 kpl 8 cm x 45 cm patjaraitakangasta
2 kpl 5 cm x 45 cm tähtikangasta
2 kpl 45 cm palat pikapalttausnauhaa tukirakenteeksi

Taskuun:
2 kpl 20 cm x 43 cm punaista tähtikangasta (tilkkutyölaatua)
43 cm punaista vinokaitaleetta
20 cm x 43 cm silitettävää tukikangasta, jossa on molemminpuolinen liimaus
punaista ompelulankaa
paksu ompeluneula


Ompelin kassit pussiksi niin, että niissä ei ole pohjasaumaa. 
Taskut ovat ns. paikkataskut. Kiinnitin ensin kahtia taitetun vinokaitaleen taskunsuuhun nurjalta puolelta kankaiden väliin. Tämän jälkeen ompelin tikkauksen taskunsuun reunaan koristeeksi ja kiinnittämään vinokaitaletta. Tämän jälkeen silitin tukikankaan tähtikankaiden väliin. 

Kiinnitin taskun kassiin niin, että ompelin ensin alasaumat nurjalta puolelta ja tämän jälkeen tikkasin taskun oikealta puolelta. Taskun reunat kiinnittyvät sivusaumoihin. Ompelin muutamia pystyompeleita taskuun jakaakseni taskuosan pienemmiksi osiksi, yhteensä neljäksi taskuksi.

Tänään kuitenkin aion purkaaa yhden taskutikkauksen, jotta isoimpaan taskuun mahtuisi lehti vaivattomasti.


Kassin sivusaumat ompelin edestakaisissaumoina. Ompelin pohjiin 14 cm:n sisäotot. En leikannut kolmioita irti, koska haluan pohjan olevan mahdollisimman tukeva.

Kassin kädensijat ompelin niin, että ensin silitin patjaraitakankaaseen pituussuunnassa kaksi taitetta ja taitoin reunat kohti keskustaa.  Samalla silitin pikapaltteen kankaan taitteiden sisään. Tämän päälle neulasin vinokaitaleen tähtitilkkukankaasta ja ompelin 5 ommelta vieretysten pitämään kankaat yhdessä ja tukevoimaan kädensijoja.

Kiinnitin kädensijat kassiin samalla, kun käänsin kassien suut. Viimeiseksi ompelin koristeeksi kaksi isoa nappia. 

8 kommenttia:

  1. Kivoja kasseja tuli, pirtsakat ja pidän värityksestä.
    Sattumoisiin samaa kangasta olen Ikeasta joskus ostanut en ole vielä käyttänyt-:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tilkkureppu! :)

      Minäkin tykkään kasseistani. Oli kiva käydä tänään kaupassa, kun oli uudet kassit mukana. Kangas on tosiaankin aivan ihana, vaikka patjakankaaksi sitä täällä nimitänkin. :)

      Huomasin unohtaneeni kirjata yksityiskohtia kasseistani. Lisään ne ja pari kuvaa siltä varalta, että joskus tarvitsen niitä. Ehkä niistä on hyötyä muillekin.

      Poista
  2. Olin mielestäni eilen kirjoittanut kommentin tänne mutta sitä ei näyt nyt missään? Olinkohan ollut unessa:) Joka tapauksessa kirjoitin; komeita kasseja, kelpaa niihin ostosen sujahdella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irma. :)

      En löytänyt kommenttiasi. Kaikki blogiini laitetut tulevat sähköpostiini, jopa roskaposti, jonka blogin roskapostisuodatin jättää julkaisematta.

      Toisinaan Blogger keljuilee ja jättää julkaisematta kommentteja. Minulla on blogissani vielä sanatunniste kaikkien kommentoijien riesana, ja jos sitä ei muista tehdä, kommentti jää varmasti julkaisematta.

      Toisinaan se taas jumittaan niin, että kommentoijaparka painaa julkaisunappulaa toisenkin kerran niin, että kommentti tuplaantuu. Näin kävi minulle viimeksi, kun kommentoin blogissasi. Poistin sitten tuplan. Ehkä huomasitkin jäljen poistosta. :)

      Poista
  3. Kunnon kangaskassia ei voita mikään!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania laukkuja olet tehnyt ja kun selailin blogiasi, rakastuin myös virkkaustöihisi. Olet kyllä hurjan taitava kädentaitaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)

      Tykkään erilaisista kädentaidon tekniikoista. Perusta käsityöharrastukselleni on lapsuudessani ja koko ajan haluan oppia lisää. Onneksi nykyään miltei kaikki on mahdollista netin välityksellä.

      Poista