perjantai 6. kesäkuuta 2014

Myös suunnitelmat on tehty muutettavaksi





Näin saadaan serkuspeitto 3: Tarvitaan pino kolmioita, kaavapaperia, maalarinteippiä, nuppineuloja ja jokin satunnaisesti netistä valittu sudoku.

En sitten ruvennutkaan valmistamaan punaista salmiakkiruutupeittoani. Olen leikellyt serkuspeittoprojektista yli jääneitä 15 cm leveitä kaitaleita kolmioiksi ja pinonnut ne tyhjään kenkälaatikkoon odottamaan aikaa parempaa. Kolmiot rupesivat kuitenkin huutelemaan laatikostaan haluavansa lisää kavereita, ja ommeluksikin ne halusivat tulla. Jokin pieni lastenpeitto vaikka, jotta saisin verryteltyä ompelutaitojani pitkän tauon jäljiltä ennen kuin syöksähdän hieman vaikeamman serkuspeittomallin kimppuun - näin selitin itselleni haluttomuuteni tehdä Salmiakkiruutuja valmiiksi.

Ei siis hotsittanut yhtään palauttaa mieleeni, mitä halusin Salmiakkiruuduista. Ei sitten auttanut muu kuin silittää ja leikellä kolmioiksi pieni pino sini- ja vihreäsävyisiä sekä myöhemmin myös mustaa ja harmaata kangasta.




Minun on tehnyt mieli myös sovitusseinää. Niinpä vetäisin maalarinteipillä yhdelle seinälle kaavapaperia kokeeksi ja rupesin sijoittelemaan kolmioita riveihin ja jonoihin satunnaisesti valitsemani sudokuruudukkoa mukaellen. Pistin kolmioit varovaisesti nuppineuloilla kaavapaperiin ja tarkastelin aikaansaannostani. Tuumasin, että voisin oikeastaan tehdä toisen serkuspeiton veljenpoikani veljelle. (Selvennykseksi mainittakoon, että minulla on kaksi veljeä, joista toisella on poikia ja toisella tyttäriä.)



En tykännytkään raidallisesta kankaasta. Sen korvasin mustilla kolmioilla. Myös osan valkoisista kolmioista korvasin harmailla saadakseni peitosta miehekkäämmän. Nyt rupesi näyttämään paremmalta.

Kevyet kolmiot eivät kauan pysyneet paikoillaan vaan yksi toisensa jälkeen rupesi repsottamaan ja muutamia putoili lattiallekin. Minulla onkin kiire ommella kolmiot ensin vinoneliöiksi ja sitten hieman pitemmiksi kaitaleiksi, jotka yhdistän tilkkupinnaksi, mutta siitä seuraavassa postauksessa hieman tarkemmin. Tulee liian pitkä kirjoitus, jos laitan kaiken tähän samaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti